11 intervjutabber – slik får du IKKE jobben

Det er viktig å vite hvordan du skal imponere i et jobbintervju, men det er kanskje like viktig å vite hvilke intervjutabber du må unngå.

Her er 11 tabber du for all del må styre unna dersom du vil sikre deg drømmejobben:

1. Kom for sent

Den dårligste starten du kan gi deg selv er å komme for sent. Hvis bussen eller toget streiker er du nødt til å ringe bedriften du skal til. Forklar hva som har skjedd, og når du regner med å være der. Sett alltid av god tid til reiseveien.

2. Kle deg upassende

Det er mange som ikke har skjønt hvordan de skal kle seg til intervju. Vi ser ofte unge jenter som kommer med dype utringninger og korte skjørt. Er du usikker på hva du skal ha på deg, så ta en tur til bedriften for å spionere litt dagen før.

Det er stor forskjell på hva som er akseptert i de ulike bransjene. Hent gjerne litt inspirasjon fra årets høstmote.

3. Pynt på sannheten

Det lønner seg aldri å pynte på sannheten. Det er veldig dumt hvis ikke dine historier passer overens med hva referansene dine sier. Da tror jeg du rett og slett har mistet jobbmuligheten allerede.

4. Svar ja og nei

Ikke svar med kun ja eller nei når du får spørsmål. Prøv å utdype svarene med gode eksempler for å vise at du skjønner hva du blir spurt om.

6. Ikke skru av mobilen

Folk glemmer ofte å skru av mobilen på intervju, og skulle den ringe må du å legge den bort med én gang. Tro det eller ei, mange fortsetter samtalen i flere minutter. Det ødelegger deres jobbsjanser. Det sikreste er alltid å skru av mobilen før intervjuet.

7. Snakk på inn- og utpust

Ikke snakk for mye, la intervjueren lede møtet. Hvis du prøver å unngå de ubehagelige spørsmålene er det fare for at rekrutterne føler de ikke vet nok om deg etterpå.

8. Pugg svarene dine utenat

Ofte pugger folk svar til spørsmål de TROR vil komme, men det er ikke et sjakktrekk. Husk å konsentrere deg om hva intervjueren sier – du må kunne svare på overraskende spørsmål. Vær forberedt, men ikke pugg svarene dine.

9. Snakk nedsettende om tidligere kolleger og arbeidsgivere

Snakk aldri nedsettende om folk du har jobbet med tidligere. Da tror folk at du vil snakke bak ryggen deres også.

10. Ikke dusj eller puss tenner før intervjuet

Røyk og svettelukt er ikke særlig appellerende på et intervju. For mye parfyme, selv om det er herlige dufter, er heller ikke bra. Bare pass på at du er ren, pen og lukter nøytralt.

11. Ta med mamma eller pappa på intervju

Mange ungdommer stiller til intervju med foreldre. Vi har hatt kandidater helt opp i 24-årsalderen som har kommet med sine foreldre på slep. Det virker veldig lite selvstendig, og er alt annet enn bra for førsteinntrykket.

Klarer du å unngå disse tabbene, så vil du garantert gjøre det bedre på intervju. Lykke til!

Dette blogginnlegget er opprinnelig hentet fra et intervju med Torunn av MSN.

 

1 thought on “11 intervjutabber – slik får du IKKE jobben”