3 tips for et vellykket jobbintervju

Jobbintervjuet er inngangsbilletten din.  Det er med andre ord vel verdt en investering i tid. Du har sendt CV, kanskje snakket med rekrutteringsansvarlig på telefon og får beskjed om å stille til intervju. Hva gjør du nå?

Forbered deg

Det kan ta tid å finne ”drømme­jobben”. Derfor må du sørge for å være forberedt når sjansen dukker opp. Du må være trygg når du presenterer dine beste kvalifikasjoner og egenskaper for potensielle arbeidsgivere. Du må med andre ord være et effektivt intervjuobjekt – og du må være godt forberedt.

1. Les deg opp om selskapet. 

Finn ut så mye som mulig – om historikk, dagens situasjon og selskapets fremtid. Du kan bli bedt om å svare på spørsmålet: Hva vet du om oss? Noen kilder: Rekrutteringsrådgiveren, internett / sosiale medier, magasiner og tidsskrifter, årsrapporter, venner og kolleger.

2. Forbered svar på mulige spørsmål. 

Det er noen spørsmål som går igjen i intervjuer. Tenk gjennom hva du vil svare når det gjelder:

Motivasjon – virker du spesielt interessert i denne stillingen?

Engasjement – brenner du for oppgavene?

Kjemi – vil du passe inn?

Resultater – hva har du oppnådd tidligere?

3. Hvordan presentere seg selv.

Du må på kort tid trekke frem dine mest salgbare egenskaper og erfaringer, så vær effektiv. Hva er dine sterke sider, og hva svarer du hvis du blir bedt om å trekke frem noen mindre sterke? Les nøye gjennom stillingsutlysningen og søknaden din i forkant av intervjuet. Hvorfor er du den rette for stillingen? Er det noe du kan utdype? Legge til? Hvordan kan du bidra til at selskapet kan oppnå sine målsetninger?

Klar?

Stress ned. Husk at disse menneskene i utgangspunktet liker det de allerede vet om deg, og at arbeidsgiveren som regel er like spent som deg. De har, forhåpentligvis, jobbet mye med å plukke ut aktuelle kandidater og har store forventninger.

Bare det å få komme til et jobbintervju er en seier i seg selv! Du er kvalifisert, nå skal du skille deg ut fra de andre kandidatene. Vær engasjert, offensiv og blid.