4 gode grunner til å bruke LinkedIn

LinkedIn-skolen del 1.

LinkedIn er det største, profesjonelle sosiale nettverket i verden – et nyttig verktøy for alle som ønsker å skifte jobb nå – eller i fremtiden. Mulighetene er store både nasjonalt og internasjonalt.

På verdensbasis er det hele 133.981.398 LinkedIn-brukere. I Norge har vi over 540.000 brukere og dette tallet øker stadig (socialbaker.com). Selv om mange bruker LinkedIn er ikke dette i seg selv en god nok grunn til å være der. Nå skal du få fire gode grunner til at du også bør være med på LinkedIn-bølgen.

Hvorfor LinkedIn?

1. Headhunterne er der
De aller fleste som jobber med rekruttering bruker LinkedIn i stor eller liten grad. Dette er en åpen CV-database som er svært attraktiv for dem som søker etter gode kandidater. Dersom du ønsker å være åpen for nye muligheter bør du ha en god profil på LinkedIn, slik at du blir søkbar. Dette er ingen garanti for å bli headhuntet, men det øker sjansene dine.

2. Oppdatert CV
På LinkedIn er det lett å ha en oppdatert CV.  Her har du mulighet til å legge inn erfaring, kompetanse, utdanning, kurs og mye annet fortløpende. Har du tatt et nytt kurs så legg det inn med en gang. I tillegg kan du be dine kolleger eller samarbeidspartnere om anbefalinger – jo flere jo bedre. Alle anbefalingene vil vises på profilen din. En god LinkedIn-profil vil gjøre det enklere når du skal søke ny jobb, og med et tastetrykk kan du også konvertere profilen din til et .pdf-dokument.

3. Nettverk
LinkedIn er perfekt for nettverksbygging. Her kan du sortere dine kontakter i ulike grupper slik at du har kontroll på alle, selv om du har mange i ditt nettverk. Har du f.eks. vært på et seminar og snakket med mange interessante mennesker, hvorfor ikke søke dem opp på LinkedIn etterpå og invitere dem inn i ditt nettverk? Et relevant og stort nettverk kan være svært verdifullt i din nåværende jobb, eller dersom du en dag ønsker å skifte jobb.

4. Personlig omdømme
Selv ønsker jeg at de som googler meg får et profesjonelt inntrykk av meg. Ved å ha en oppdatert og god profil på LinkedIn vil de som googler meg få et treff som jeg ønsker at de skal se. Dette er noe alle kan dra nytte av. I tillegg har LinkedIn veldig mange faggrupper du kan delta i. Her kan du enten lytte, eller delta ved å vise frem din fagkunnskap. Over tid vil aktiviteter i slike fora kunne være med på å bygge opp en profil som ekspert på ditt område.

Jeg håper du nå er motivert til å enten oppdatere profilen din – eller dersom du ikke har kommet i gang enda – lage en ny.

LinkedIn skolen del 2: Hvordan lage en god profil på LinkedIn
LinkedIn skolen del 3:  Hvordan bygge nettverk på LinkedIn

6 thoughts on “4 gode grunner til å bruke LinkedIn”

 1. KommentarFordelen med Linkedin er at du får presentert din kompetanse, og at du gjør det mulig for personer i nettverket ditt å tipse deg om ledige stillinger som kan være interessante for deg. Det er også en enklere måte for arbeidsgiver å finne kompetent arbeidskraft på, fremfor å annonsere på vanlig vis, noe som gjerne skaper ekstra arbeid og kostnader.

 2. Hei Christopher
  Jeg tror at mange tenker som deg, -at LinkedIn kommer til å erstatte headhuntere. Det tror ikke jeg 😉
  Årsaken er at en rekruttering er langt mer enn å flytte en CV fra ett sted til et annet. Det er mange aspekter ved kandidaten som skal undersøkes, analyseres og evalueres før en ansettelse kan anbefales. Skal man bli god på å bruke LinkedIn som rekrutteringskanal må man også bruke mye tid på her, og kjenne mulighetene og begrensninger verktøyet gir. Det tror jeg er de færreste HR avdelinger som har kapasitet til å gjøre. En headhunter kan heller ikke støtte seg til LinkedIn alene, -da går hun glipp av mange kandidater. LinkedIn er altså nyttig som en av flere kanaler i rekrutteringssammenheng. Nå er det viktig å påpeke at kanalen ikke bare er en rekrutteringskanal. Den er først og fremst en kanal for å bygge nettverk, utveksle ideer, kunnskap og informasjon. Rett og slett holde seg oppdatert innenfor egne fagfelt og interesseområder 🙂

 3. Hei Christopher

  Du har helt rett angående faggrupper i LinkedIn. Jeg berører temaet i blogginnlegget, men tror vi må ha et eget innlegg på LinkedIn-skolen om hvordan man kan bruke faggruppene på en god måte. Jeg bruker selv mange av faggruppene aktivt og har hatt veldig stor nytte av det.

  Når det gjelder ditt andre punkt tror jeg ikke LinkedIn vil kunne erstatte tradisjonelle headhunterer. De har en mye viktigere funksjon enn kun søk etter CV-er. LinkedIn er – og kommer til å bli et svært viktig verktøy for alle som driver med rekruttering. Det menneskelige mellomleddet tror jeg ikke vil bli overflødig, da matching på nett ikke vil kunne håndtere alle faktorer i en rekrutteringsprosess.

  Tusen takk for gode og relevante innspill! 🙂

 4. Takk for gode poenger rundt hvorfor det er viktig å være på Linkedin. Jeg mener også det er viktig å understreke poenget at Linkedin faktisk er ett av de aller beste stedene for å ha faglige diskusjoner i nåværende jobb, ikke kun for å speide etter nye jobber.

  Linkedin har faglige grupper for alt mellom himmel og jord, og det er svært lett å komme i kontakt med faglig svært dyktige mennesker innenfor ethvert tenkelig tema.

  Forøvrig blir det spennende å se fremover hvorvidt Linkedin kommer til å erstatte de tradisjonelle headhunterne på sikt. Jo mer sofistikerte profiler, søk og informasjon man får om kandidater på Linkedin og jo bedre matching man kan gjøre her mellom ledige stillinger og kandidater vil kanskje tradisjonelle rekrutteringsbyråer som mellomledd bli overflødig?

  Christopher
  http://no.linkedin.com/in/christopherea 🙂