4 tabber jenter gjør

Posted on

Jeg må innrømme det: Jeg heier litt ekstra på jenter i mange sammenhenger. Og jeg irriterer meg litt ekstra over jenter.

Så her, fra meg til alle jenter der ute. Fire ting du gjør i jobbsammenheng som jeg synes du skal slutte med:

1. Presentere deg med bare fornavn når du møter noen for første gang

Du bør se den du møter inn i øynene, gi et skikkelig håndtrykk og gi hele navnet ditt. Selv når de ikke gjør det. Det er en liten og enkel ting, men kan gi stor effekt.

2. Leke med håret ditt eller med smykker

Jeg skal innrømme at denne er jeg skyldig i selv etter hvert som håret har blitt lengre. Jeg er derfor ekstra bevisst i viktige møter, jeg setter meg fremoverlent med begge hendene på bordet. Da går det ikke an å fikle.

3. Være skikkelig, skikkelig søt

Du vet hva jeg mener – hodet på skakke, du småsmiler mens du prater, og får et mykt tonefall i stemmen …  Øynene store som tinntallerkener. Du risikerer å virke som om du er født i går. Og mens jeg er på sporet: Babyspråk er ikke sjarmerende, det er idiotisk.

4. Unnskylde arbeidet ditt

Når noen gir deg en kompliment er riktig svar «takk». Ikke fortell at presentasjonen din ikke var bra eller at du ikke ble ferdig. Du forsøker kanskje å være beskjeden, men du undergraver deg selv. Synes du genuint ikke det er ditt beste arbeid? Ikke påpek det. Takk allikevel – og gjør det bedre neste gang.

 

 

2 thoughts on “4 tabber jenter gjør”

 1. Jeg underviser i retorikk og presentasjonsteknikk, og får lyst til å tilføye et par- tre ting: 5. Snakk og pust med magen. Alt for mange kvinner har en for pusete stemme, eller for svak stemme som undergraver autoriteten (eller blir kjedelig å lytte til). Mange snakker øverst i halsen noe som får stemmen til å høres anstrengt og skjærende. 6. Vær forsikrig med raslende smykker og skohæler som smeller i gulvet når du holder presentasjoner. 7. Kle deg korrekt. For mange kvinner kler seg for uformelt. Mens menn har på dress, skjorte og slips, kommer kvinnene i alt mellom himmel og jord. Ristet på hodet da jeg leste at DnB hadde innført kleskode for menn – og ikke for kvinner. Hvorfor det? Og når jeg først er inne på dette med klær; den pene blusen du kjøpte før du ble gravid, passer sannsynligvis ikke selv om du kommer tilbake til matchvekten. Men dine mannlige kollegaer synes sikkert det er topp at du går med en bluse som spriker over brystet.

  1. Hei Anne Karin!

   Veldig gode innspill! Det med stemme – og jeg vil også legge til kroppsspråk – er interessant. Jeg foretrekker å gjøre intervjuer stående, og det er som resultat av en medietrening jeg gjorde der jeg så meg selv filmet. På opptakene der jeg satt, havnet hodet på skakke. På opptakene der jeg sto hadde jeg et sterkere kroppspråk og jeg fikk også tydeligere stemme.

   Jeg holdt meg unna klestips fordi jeg har blogget litt om det før, men når det gjelder dette: «Ristet på hodet da jeg leste at DnB hadde innført kleskode for menn – og ikke for kvinner» er jeg helt, helt enig!

   Takk for interessant kommentar.

   Anne-Stine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *