5 CV-tabber som sikrer at drømmejobben glipper

Din CV er inngangsbilletten til jobbintervjuet. Her har du 5 vanlige tabber som ødelegger dine sjanser til å lande intervjuet.

Når drømmejobben dukker opp er det viktig at du presenterer deg og dine nøkkelkvalifikasjoner, erfaringer og kompetanse på en god måte. Her er 5 tabber du må unngå hvis jobben skal bli din.

1. Lang CV

Mange skriver for langt og ønsker å inkludere alt. Dropp små og store hobbyer, valgfag fra barneskolen, navn på kjæledyrene dine, hvilke klesmerker du liker, hva slags bil du kjører. Konsentrer deg om det som er relevant for stillingen du søker.

2. Utelat viktige opplysninger

Utelater du opplysninger som kan antyde hvordan dine erfaringer og talenter kan bidra til selskapets utvikling, vekst og inntjening? Da havner du i feil bunke fordi du ikke klarer å skille deg ut. Skriv om din motivasjon, sterke sider, engasjement eller resultater fra jobb og studier.

3. Hull i CV-en

Dersom du har perioder eller år hvor du ikke kan redegjøre for hva du har gjort, vil hodejegeren mistenke at du har drevet dank eller syslet med lyssky aktiviteter. Tett alle «hull» i CV-en.

4. Festbilder

Velger du et bilde hvor du åpenbart er i festlig lag og gjerne er lett antrukket, skal det godt gjøres å gi et solid inntrykk. Dersom du vil bruke bilde må dette være et profesjonelt portrett med nøytral bakgrunn.

5. Dårlig språk

Krydrer du CV-en med stavefeil, engelske orddelinger (ord delinger) samt flertydig og upresist språk gjør dette IKKE susen. Håndskrevne CV-er har gått ut på dato.

CV-en din er meget viktig, så sørg for at du unngår slike tabber. Det finnes også effektive måter å ødelegge et jobbintervju på. Mer om det senere.

 

Gjesteblogger: Helene Tronstad Moe
Tittel: Senior Manager KPMG

Bio: Fagsjef i Adecco Search & Select 2007 – 2012. I denne stillingen var jeg ansvarlig for rådgivernes kompetanseutvikling, valg av testverktøy, utvikling av case-oppgaver, dybdeintervju og kvalitetssikring av rekrutteringsprosesser. Jeg arbeidet også med innovasjon, konseptutvikling og 360-graders lederutvikling. Ellers er jeg engasjert som jobbekspert i Aftenposten der jeg svarer på spørsmål om jobbintervju, tester og relaterte temaer. Studiedagene tilbragte jeg ved NTNU og Harvard hvor jeg tok hovedfag i personlighets- og organisasjonspsykologi og deretter en PhD.

Linkedin: http://no.linkedin.com/in/helenetronstadmoe

 

2 thoughts on “5 CV-tabber som sikrer at drømmejobben glipper”

 1. Hei Karriereforum
  Så lenge dere oppgir kildehenvisning kan dere selvfølgelig bruke artikkelen. Vi gleder oss til å se den på trykk.
  Hilsen oss på gratispåfyll.no

 2. Hei!

  Kan vi få tillatelse til å bruke denne artikkelen i vår Karrieredagsavis.
  Denne blir utgitt til 2000 studenter ved Høgskolen i Molde.

  Med vennlig hilsen
  Karriereforum