5 ting du bør gjøre for å booste ditt jobbsøk

Sommeren går fort og i slutten av august kan du regne med at det kommer enda flere jobbannonser. Her følger 5 tips til ting du kan gjøre for å forberede deg til ditt jobbsøk før høsten.

Styrk din kompetanse – ta et kurs!

Har du opplevd at arbeidsgivere etterspør en spesiell kompetanse eller ferdighet for de rollene du søker på, men som du ikke har? Det kan være en spesifikk programvare eller en annen ferdighet som stadig etterspørres i de stillingsannonsene som du har lyst til å søke på. Sjekk om det finnes onlinekurs for dette. På nettet finner du alt fra kortere opplæringsprogram til lengre og mer omfattende kurs innen de fleste emner. Velg gjerne et kurs som gir deg et kursbevis eller en sertifisering etter avsluttet utdanning. Kursbeviset er et konkret bevis på at du innehar den kunnskapen som etterspørres.

Oppdater din CV

Gjennomgå CV-en din. Er den oppdatert og er du fornøyd med hvordan den ser ut? Akkurat som med kurs finnes det også en mengde kostnadsfrie CV maler online. Gjør presentasjonen av tidligere erfaring og kompetanse så tiltalende og profesjonell som mulig. Om du ikke allerede har en engelsk CV kan det være en god idé og oversette den. Dersom du ønsker å søke på en engelsk stillingsannonse er det ofte et krav at din søknad og CV også er på engelsk. Det å oversette en hel CV tar tid – gå ikke glipp av sjansen til å få drømmejobben bare fordi din CV ikke er på rett språk.

Få også gode råd om hvordan du skriver søknadsbrev her

Oppdater din profil på LinkedIn

LinkedIn er verdens største profesjonelle nettverk med over 500 millioner brukere. Om du ikke allerede har en profil på LinkedIn anbefaler vi at du skaffer deg en. I Norge bruker ca 30% av befolkningen LinkedIn. Ikke bare finner du en mengde ledige stillinger, men du kan også nettverke med gamle kollegaer og knytte nye verdifulle kontakter.

Om du allerede har en LinkedIn profil er det lurt å ta en gjennomgang. Fyller du inn informasjon i alle feltene? Og hvorfor ikke be tidligere kollegaer eller ledere skrive en anbefaling på noen av dine kompetanser. Tommelfingerregelen er, jo mer informasjon du har lagt inn på profilen din, jo større sjanse er det for at rekrutterere finner deg.

Videosøknad

Det blir mer og mer vanlig at arbeidsgiverne etterspør videopresentasjoner. Spill inn en video der du forteller kort om deg selv, dine tidligere erfaringer, hvilke kompetanser du har, og hva du kan tilføre bedriften. Husk at videoen skal speile ditt profesjonelle jeg. En nøytral bakgrunn er ofte å foretrekke, og pass på at du ikke får med forstyrrende bakgrunnslyd.

Kartlegg nettverket ditt

Spør slekt og venner oom de kjenner til noen passende oppdrag for deg på sine arbeidsplasser. Eller hør om de har noen verdifulle råd å gi deg. Kontakter er viktig i de fleste bransjer og det å bli anbefalt til en arbeidsgiver kan være et stort pluss.

Som du skjønner, er det en hel det ting du kan gjøre for å møte høsten godt forberedt. Ikke glem at du kan registrere din CV i vår database hvor vi fortløpende leter etter medarbeidere til både vikariater og til faste stillinger. Det betyr at vi kan komme til å kontakte deg med et jobbtilbud – det er vel bra!

Lykke til med jobbsøk.

Klikk for å registrere CV / lage profil