Å finne drømmejobben…

Posted on

… kan sammenlignes med det å finne drømmemannen eller drømmekvinnen. For noen kan dette visualiseres som å finne den berømte nåla i høystakken, mens for andre, så ”sitter’n” nesten med en gang. Veldig mye av det med å finne nettopp ”drømme”- et eller annet, handler om å kunne besvare noen enkle spørsmål. Hva vil du egentlig? Hva er viktig for deg? Og passer den eller denne, med de svarene du gir deg selv?

Jeg vil komme med en ubekreftet påstand om at de aller fleste av oss må kysse en frosk eller to, før drømmemannen eller drømmekvinnen på mirakuløst vis viser seg for oss som et svar på alle våre bønner. Dette betyr dog ikke at denne personen ikke er svaret for noen andre – han eller hun er bare ikke det for nettopp deg. Slik er det også i arbeidslivet, og det er her mitt poeng endelig kommer tydelig frem; det som er så vidunderlig og fantastisk med oss mennesker, er det at vi er forskjellige! Vi vil forskjellige ting, vi er gode på forskjellige ting – vi er alle sammen unike på hver vår måte.

Å følge drømmer

Da jeg var yngre ville jeg bli landslagsstjerne i håndball. Ja da, kjempeplan det, helt til jeg innså to ting; a) jeg var rett og slett ikke god nok, og b) dette satte en demper for det aktive sosiale livet jeg som tenåring ønsket å ha. Oppmøte i iskalde haller på ugudelige tidspunkter var ikke noe jeg prioriterte høyere enn samvær med venner, så denne drømmen ble raskt kassert da jeg innså at jeg faktisk ikke ville det nok.

Neste drøm var å bli ”sjef” – for hva visste jeg ikke, men sjef skulle jeg i hvert fall bli. Om dette manifesterte seg fra et stort ønske om å bestemme over andre vites ikke, men som mellomleder i Norges største bemanningsbyrå, vil jeg jo si at jeg har lykkes med dette.

De aller fleste jeg kjenner, både unge og gamle, vet ikke helt hva de ønsker å bli når de blir store. Jeg har alltid misunt dem som ”alltid” har visst dette. Min yngre søster for eksempel, er en av disse menneskene som alltid har visst det. Fryktelig irriterende, spør du meg – at det går an å ha det så enkelt! Derimot, etter nærmere ettertanke, så slo det meg at det sikkert ikke er så enkelt allikevel; for hva gjør du hvis drømmen din faktisk ikke er mulig å oppnå? Er drømmejobben din å være jagerflypilot og du er 2 meter høy og i tillegg har dårlig syn, ja, da må du finne på noe annet. Og dette er utfordringen vi alle har, enten i kortere eller lengre perioder i livet vårt; hva vil jeg egentlig? Og klarer man å kjenne igjen en god ting i virvaret av inntrykk som vi alle utsettes for hver eneste dag?

Som sagt, det som er så fint med oss mennesker, er at vi både vil og kan forskjellige ting – og takk og lov for det! Hadde alle ønsket å bli statsminister, ville det blitt et sabla rotterace om å få den jobben der – og vi hadde endt opp med altfor mange ”tapere” i kampen om å bli valgt. Vi bør omfavne mangfoldet vi har i dagens arbeidssamfunn, og se potensialet som ligger i alle og enhver.

Hva er viktig for deg?

Min oppfordring til alle der ute, uavhengig av om du vet hva du skal bli når du blir stor eller ikke, er følgende: Finn ut hva som er viktig for deg, sett deg delmål på veien – og ikke minst, ha realistiske forventninger, både til deg selv og til arbeidsgiveren din. Husk at det er lov å justere målene underveis – disse trenger ikke å være skrevet i stein. Det holder i massevis at du vet i hvilken retning du skal, så kan du alltids spørre tilfeldig forbipasserende på veien om forslag til reiserute hvis du er usikker på om du skal ta til høyre eller venstre.

Den såkalte ”drømmejobben” kommer ikke gratis for majoriteten av oss, og i de fleste tilfeller vil dette kreve hardt og målrettet arbeid. Skal man tjene et tonn med penger, er det stor sannsynlighet for at man må gi avkall på andre ting, eksempelvis tid med venner og familie. Tenk godt over hva du vil bruke ditt potensial til – for så vidt jeg kjenner til så har du bare ett liv, og livet er for kort til å ikke utnytte dine evner til fulle.

Det handler om å ha ”the will to do, and the soul to dare”.

Gjesteblogger: Susan Hanssen
Tittel: Avdelingsleder Hospitality Lillestrøm og Gardermoen

Bio: Jeg har 5,5 års erfaring fra Adecco Hospitality Romerike, hvorav 4 av disse som leder for avdelingen, etter at denne ble opprettet i 2008. Jeg jobber primært mot hotell, restaurant, catering, events og produksjon, med bemanning av midlertidige stillinger. Tidligere arbeidserfaring før jeg begynte innenfor bemanning, er primært innenfor detaljhandel, hvor jeg har hatt ledende stillinger. Jeg har utdannelse fra varehandel ved Handelshøyskolen BI, samt at jeg er deltidsstudent ved HiBu innenfor HR, i skrivende stund.

LinkedIn: http://no.linkedin.com/pub/susan-hanssen/1a/143/700

7 thoughts on “Å finne drømmejobben…”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *