Bygg tillit, drømmejobben kan bli din

Posted on

«Jeg har søkt 100 jobber og vært på 40 intervjuer!» Som en av jobbekspertene i Aftenposten får jeg ukentlig slike fortvilte meldinger. Kandidater har spisset CV og søknad til det ytterste, så bra at de kommer inn til intervju, men klarer ikke å stikke av med seieren i siste runde. «Er det noe galt med meg?» spør de. «Hva kan jeg gjøre annerledes?» Jeg skjønner fortvilelsen.

En ansettelse handler om tillit

Som jobbsøker er det én spesiell sak du skal være bevisst på, og det er den enkle erkjennelsen av at alle mennesker har en mer eller mindre innebygget aversjon mot risiko. En ansettende leders største frykt er å feilansette. En feilansettelse vil ikke bare påvirke lederens og avdelingens økonomiske resultat, men også kunne ha negative følger både når det gjelder arbeidsmiljø og eksterne relasjoner, for eksempel opp mot kunder og samarbeidspartnere. Om en leder gjør en dårlig eller en feil ansettelse, så vil denne slå direkte ut på ham eller henne. Og følgene kan bli store.

Hva kan DU gjøre for å skape dette tillitsforholdet?

1. CV og søknadsbrev

Du må ha en CV som viser at du har den kompetansen som etterspørres i stillingsutlysningen, og du må skrive et søknadsbrev som understøtter de viktigste «salgsargumentene» for hvorfor de skal velge deg. Du må være ærlig og sannferdig. Løgner blir avslørt før eller senere – det er bare pinlig. Og ikke minst unødvendig.

2. Vær tilgjengelig

Vær tilgjengelig når du har sendt inn en søknad. Sjekk også din mobilsvarer. Er den hilsenen du har lagt inn egnet for en fremtidig arbeidsgiver? Hvordan er det med din private mailadresse? Du heter vel ikke kongenavpoker@you.no eller elskervodka@me.no? Tenk over om en slik mailadresse er med på å bygge tillit.

3. Behovsavklaring

En rekrutteringsprosess kan godt sammenlignes med et hvilket som helst kunde- eller leverandørforhold, hvor du som kandidat er leverandøren. Som i alt salg vil den som har gjort den beste behovsavklaringen og som har det best tilpassede produktet vinne salget. Sagt på en annen måte er det vesentlig at du setter deg godt inn i kundens situasjon. Du tilbyr din kompetanse – din arbeidskraft – men hva er viktig for kunden, den ansettende lederen? Gjør grundig research om dette er jobben du vil ha. Først og fremst må du spare på utlysningsteksten. Du bør også samle informasjon om selskapet eller organisasjonen gjennom tilgjengelige kilder. Det kan være alt fra internett til folk du kjenner. Du har også lov til å stille spørsmål under et intervju. Mitt tips til deg er at du må spørre om alt du lurer på. Alt fra hvem som er potensielle kolleger, arbeidsmiljøet, til hvilke mål som er satt for den stillingen du søker – og hva de tenker om fremtiden. Den informasjonen du samler her vil vise seg å bli helt avgjørende når det endelige slaget skal stå.

4. Vær den ideelle kandidaten

Er du med i finaleheatet for drømmejobben, skal du vite at arbeidsgiver allerede har sjekket ut at du har den bakgrunnen og den minimumskompetansen de ser etter. Du har klart å bygge tillit underveis i prosessen gjennom å vise til hva du har lyktes med gjennom utdannelsen, prosjekter du har deltatt i og oppgaver du har løst. Det er nå du skal bruke alle krefter på sette inn det avgjørende støtet. Kom med gode eksempler på hvorfor du er en ideell kandidat. Hvordan du vil håndtere ulike utfordringer som du nå vet ligger i stillingen. Vis at du har selvtillit, men unngå å være brautende. Behold også en viss ydmykhet når det gjelder oppgaver du ikke har mye erfaring med, men fortell hvordan du vil gå frem for å løse disse. Smil og vis at du bare er et menneske.

Oppsummert så gjelder det å jobbe målrettet med søknaden, stille forberedt til intervjuer, vise at du er seriøs og virkelig ønsker denne jobben, samt komme med gode eksempler på hva du tidligere har oppnådd, enten i studier eller jobb, og hvordan du vil tilnærme deg oppgavene i den nye stillingen. Med andre ord, bygge trygghet for at du er den rette kandidaten og at det ikke er noen risiko forbundet med å ansette deg. Tvert imot – du vil hjelpe den ansettende lederen med å lykkes.

Noen få ganger har jeg opplevd at vi sitter igjen med 2 kandidater som fremstår som like gode. Det er da bare én som blir valgt, og det kan være vanskelig å svelge at det var akkurat du som ikke fikk jobben. Vi har alle vært der. Men vær trygg på at når du engang har kommet så nært, så er det bare et spørsmål om tid. Du kommer til å vinne konkurransen om en god stilling et annet sted.

Jeg håper denne posten har gitt deg noen råd som kan hjelpe deg mot ditt mål.

 

1 thought on “Bygg tillit, drømmejobben kan bli din”

  1. Mange takk for et nyttig og tankevekkende innlegg, Guri, selv for en «erfaren» arbeidssøker på 62.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *