Fire tips til søknadsbrev og CV

Posted on

Også proffene må trene på lissepasninger, de grunnleggende ferdighetene krever vedlikehold. Derfor gir jeg deg fire nyttige tips til søknadsbrev og CV du sannsynligvis har hørt før, men godt kan friske opp igjen.

Vær kort og konsis

Ingen gidder å lese en fire siders CV, og er søknadsbrevet på mer enn én side er det sannsynligvis for langt. Behold det viktigste du ønsker å få frem og kutt resten.

Skreddersy søknaden

Få frem hvorfor akkurat du har nøyaktig den kompetansen vi ser etter til akkurat denne stillingen. Les utlysningen nøye, ring personer som er oppgitt og spør hvis noe er uklart. En rekrutterer ser raskt om du bruker et standardbrev der du bare bytter ut navn og bransje. Dette er et klart tegn på at du ikke er motivert.

Unngå hull i CV-en

Det første en rekrutterer sjekker er om du har hull i CV-en din. Kommer det ikke tydelig frem hva du gjorde mellom september 2003 og mai 2004 får det varselklokkene til å ringe. Det er slett ikke negativt å ta fri et år for å reise eller være hjemme med små barn, men få det med! Hvis du ikke forteller hva du har gjort må rekruttereren gjette, og det blir gjerne ikke til din fordel.

Verv og utdanning er relevant

Svært mange jobber med noe annet enn det de er utdannet til. Det betyr ikke at utdannelsen er irrelevant. Heller enn å vise til spesifikk fagkunnskap forteller den om dine evner til å tilegne deg og benytte deg av ny informasjon. Sitter du i styret i borettslaget eller FAU på skolen, er du meddommer eller har du politiske verv? Jobber du som frivillig for Røde Kors? Få det med. Det er kanskje ikke direkte relevant for jobben, men det forteller at du er engasjert og villig til å ta på deg ansvar.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *