For sent å få sommerjobb?

Sommerferien er allerede i gang for mange – er du kanskje en av dem som ikke har fått sommerjobb ennå? Er toget gått eller kan du fortsatt få den verdifulle erfaringen?

Sommerjobben kan være viktig for å få sin første erfaring med arbeidslivet. Ikke gå i fella med å bli nyutdannet uten arbeidserfaring, da kan du slite med å få din første jobb. En sommerjobb skaffer deg referanse, et nettverk og større muligheter siden.

Det er dessverre utlyst færre sommerjobber nå enn tidligere, og det gjør det utfordrende å skaffe seg den første. Flere bedrifter løser sommerferiekabalen selv uten ekstrahjelp. Andre bruker nettverket sitt til å finne sommervikaren, og lyser derfor aldri ut jobben. Her er noen tips til deg som gjerne vil ha sommerjobb nå:

1. Bruk nettverket ditt

Mange får jobb gjennom venner, familie eller bekjente. Kanskje har en venn av moren din behov i butikken hun driver? Eller kanskje håndballtreneren din vet om behov på sin arbeidsplass? Du kjenner garantert flere enn du tror, så bruk nettverket aktivt for å høre om muligheter. Bruk også sosiale medier for å komme i kontakt med riktige personer, og annonser gjerne at du leter etter sommerjobb.

2. Gå innom

Det kan oppstå sykdom i sommer, eller kanskje en arbeidsgiver ser at de har et større behov enn antatt. Dersom du da går innom med et stort smil og en CV, kan muligheter åpne seg. Mange bedrifter får ofte over 100 søkere på én sommerjobb, så det å skille seg ut ved å komme innom kan være veldig smart. Sett av minst én dag til å gå rundt på arbeidsplasser du tror kan trenge sommerhjelp og presenter deg.

3. Bruk bemanningsselskaper

Mange melder akutte behov for vikarer til bemanningsselskaper i sommer. Registrer CV-en din på nettsidene. Følg med på sider som adecco.no og se om det dukker opp noe. Søk på jobber som er relevant for deg. Ring lokalkontoret og sjekk muligheter. Det er viktig å være fleksibel og si ja om du blir spurt om å jobbe i morgen.

4. Jobb frivillig

Det kan også være svært nyttig å jobbe frivillig. Da får du verdifull arbeidserfaring som gjør det lettere å få sommerjobb neste år. I tillegg får du et større nettverk. Du får også gode referanser som du kan bruke når du søker jobb. Det er ikke bare betalt jobb som teller, dessuten får du vist at du byr på deg selv og har bein i nesa.

5. Skaff deg deltidsjobb i stedet

Selv om sommerjobben skulle glippe i år kan du likevel få den erfaringen du trenger. Bruk litt tid i sommer til å skaffe deg en deltidsjobb til høsten. Det er vel så bra som en sommerjobb. Det viktigste er at du skaffer deg erfaring, ikke når på året du jobber.

Lykke til!

3 thoughts on “For sent å få sommerjobb?”

  1. Hei Maxim.
    Har du registrert din CV på adecco.no? Flott om du kan gjøre det. Siden det er veldig vanskelig å få sommerjobb nå kan det være lurt å registrere seg hos de andre bemanningsaktørene også. Følg med på ledige stillinger og søk når det dukker opp noe som kan være aktuelt. Du må ha masse lykke til!

    Hilsen Silje

  2. Driven och målinriktad ingenjörsstudent med brinnande intresse för programmering. Fritiden består av att träffa kompisar, gymma och programmera. För tillfället försöker jag lära mig mer om Android Applications. Söker därför en tjänst där jag får möjligt att vidareutveckla mina kunskaper inom programmering, men vill gärna pröva jobba med andra yrke också. Har erfarenhet som teknisk assistent , butik annsatt. Referenser skickas efterförfrågan . För förhand tack.
    Referenser skickas efterförfrågan.