Førstegangsintervju – som den første «daten»

Posted on

På mange måter er et førstegangsintervju ganske likt den første «daten», man ønsker å bli bedre kjent med et annet menneske. Det kan være mange grunner til det.

Noen eksempler

  • attraksjon
  • fasinasjon
  • status
  • kickstart
  • ny start
  • siste havn

Ingen av de ovennevnte skal bedømmes som mer legitime enn andre, men det er forskjeller på disse – ikke minst når det gjelder hva du får igjen som ny partner i et samliv og i jobbsammenheng.

Den første «daten»

Det er mange spenningsmomenter ved det første møtet. Vil vedkommende like meg? Hvordan er denne personen? Snakker vedkommende på både inn- og utpust? Vil jeg virkelig dette? Ser jeg noe «oss»?

Å sminke «brura» er ingen god idé. Finn komfortsonen din og la deg selv få lov til å komme frem i sola, og sats alt på at motparten gjør det samme. Først da er dere på samme plattform og kan ta avgjørelser som gagner begge parter på godt og vondt. Et samliv som starter ved hjelp av teatersminke vil sjelden ha en heldig utgang, det samme gjelder i ny jobb.

Førstegangsintervjuet

På førstegangsintervjuet har du 30-60 minutter på å vise hvem du er, hva du kan og hva du står for. På så kort tid skal du selge deg selv på en slik måte at du enten får jobben, eller blir innkalt til runde to. For mange er dette en angstfylt opplevelse fordi man opplever at mye står på spill. For andre er dette den mest naturlige ting i verden, siden de liker å snakke om seg selv.

Så hvorfor lykkes noen bedre enn andre på førstegangsintervjuet – og på den første daten? Svarene er nok mange, men jeg tror at de som er seg selv på godt og vondt skiller seg ut. På den måten tiltrekker de seg likesinnende, og da sitter vi igjen med et spennende spørsmål: Leker virkelig like barn best?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *