Hvordan søke jobb via bemanningsselskap

Posted on

Opplever du at du ikke får napp på jobbsøknadene dine hos bemanningsselskap, og lurer på hvorfor? Jeg snakker med jobbsøkere hver dag, på telefon, e-post, ansikt til ansikt og via sosiale medier, så nå vil jeg dele mine erfaringer om hva som er nyttig å tenke på når du søker jobb hos oss eller våre konkurrenter.

Opprett en profil

Det første du må gjøre er å opprette en god profil på selskapets nettsider. Last opp CV og gjerne også vitnemål og attester.

Hver dag ser jeg mange registreringer på adecco.no hvor søkeren ikke har lastet opp CV, dette gir et dårlig førsteinntrykk. Det er en selvfølge at du har gjort deg flid med CV-en og en god søknad!

Ikke vent på å bli kontaktet, søk ledige stillinger

Det er ofte ikke nok å kun registrere seg. Du viser interesse ved å søke ledige stillinger som er relevant for din bakgrunn. Bruk tid på søknaden, her finner du gode tips til hvordan skrive en god søknad. Dersom det er en stilling du virkelig tror passer for deg, så ring og si du er interessert.

Får du avslag på en søknad kan du gjerne spørre hvorfor, men ikke mas. Selv om du får avslag kan du gjerne søke flere stillinger.

Ikke søk på hva som helst

Flere søker på alle mulige typer stillinger som vi lyser ut. Dette oppfattes ikke positivt. Vi ser alt du søker på, og jeg stusser stadig over kandidater med snekkerbakgrunn som søker seg til stillinger som kokk, gartner og finansanalytiker sammen uken.

Les utlysningene nøye, og spør vi etter erfaring som advokatsekretær, så mener vi faktisk det. Da holder det dessverre ikke å ha veldig lyst på jobben.

Kontakt bemanningsselskapet

La det gå et par dager etter at du har registrert deg før du kontakter en konsulent i selskapet. Du må ikke fremstå som masete. Forbered noen gode spørsmål før du ringer, og spør gjerne om du har relevant bakgrunn for å komme til en generell samtale.

Dette er en svært viktig telefonsamtale for deg, så her er det viktig å være godt forberedt. Vi ønsker å snakke med fleksible kandidater som viser litt ydmykhet, ikke nevn lønnskrav så tidlig. Du bør også ha gjort deg opp noen tanker om hva du helst vil jobbe med før du ringer.

Vær tilgjengelig

Får du tilbud om å komme til intervju, vær så fleksibel du kan når det gjelder tidspunkt. Konsulenter har ofte en svært velfylt kalender. Spør i forkant om det er noe du skal forberede til samtalen, og hva du eventuelt skal ta med av dokumenter.

Dersom dokumenter skal tas med er det veldig fint å sende alt med e-post i forkant av samtalen.

Det kan være lurt å spørre om kleskoden for intervjuet, slik at du slipper å være feil kledd.

Forbered deg

Du vil helt sikkert få beskjed om kort å presentere deg selv, så vær forberedt! Øv deg på intervjuspørsmål, og hvordan du skal selge deg inn som en god kandidat for selskapet.

Kom i god tid

Møt opp 5-10 minutter før avtalt tid. Kommer du for sent skal det mye til for å rette opp inntrykket, og intervjuet kan være ødelagt før du har begynt.

Ta med nødvendige dokumenter

Ta med deg oppdatert CV, originale vitnemål, attester og referanser til samtalen. Ligger alt i en mappe, kronologisk, er det pluss i margen.

Kontakt referansene dine i forkant av intervjuet slik at de er informert om at de kan bli kontaktet.

Send en e-post i etterkant

Når du har vært på jobbintervju er det fint å følge opp med en e-post i etterkant. Takk pent for samtalen, og si at du er motivert for et vikariat gjennom selskapet.

Følg opp intervjuet

Følg opp intervjuet etter ca. én uke med en kort telefon eller e-post til konsulenten. Vis interesse! Kanskje du får napp neste gang?

2 thoughts on “Hvordan søke jobb via bemanningsselskap”

 1. Takk for det! Det er jo en kjent problemstilling at mange føler de havner mellom to stoler når det gjelder erfaring og utdannelse. Jeg kjenner meg derimot ikke igjen i at du har for mye erfaring til få jobb på et kontor eller sentralbord. Vi trenger kandidater med alle typer bakgrunn, så her bør det absolutt være muligheter. Jeg anbefaler deg å lage en profil på våre nettsider, og ta kontakt med en rekrutterer på kontor og administrasjonsavdelingen hos oss. Du har masse motivasjon for å jobbe, allerede der har du et stort fortrinn! Ønsker deg lykke til i jakten på jobb. Mvh. Hanne Holst

 2. Fin artikkel og gode råd!
  Jeg har nylig flyttet tilbake til Norge etter 4,5 år i Spania. Har bakgrunn som grafiker, PR- og sponsorkonsulent, sentralbordbetjent og eiendomsselger.
  Jeg sliter med å få innpass på arbeidsmarkedet OG hos vikarbyråene. Jeg forsøker å gjøre avtale for å presentere meg men ikke engang det er byråene interessert i. Jeg har enten for mye (en rekrutterer fra Bjørg Fjell jeg snakket med i dag sa jeg ikke ville få kontor- eller sentralbordstillinger fordi jeg hadde for mye kompetanse) eller for lite erfaring (jeg ingen master – ikke engang en bachelor å skryte av).
  Og hun jeg snakket med i dag er ikke alene – dette er tilbakemeldinger som går igjen.
  Det blir feil alle veier!
  Det jeg har er masse erfaring og tid og lyst til å fokusere på jobb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *