Hvorfor er ikke du på LinkedIn?

Jeg undres ofte over hvorfor så mange ikke er på LinkedIn. Min teori er at en del rett og slett ikke vet hvor verdifullt det kan være. Det ønsker jeg å gjøre noe med nå!

Her er #9 enkle grunner til hvorfor du burde bli aktiv på LinkedIn:

#1 Fremtidens visittkort

Hvem samler på visittkort på papir lenger? Får du et visittkort av noen, legg personen til på LinkedIn. Her kan du lett finne dem igjen, og sortere kontaktene dine i lister. Enkelt og du har god kontroll!

#2 Oppdatert CV

LinkedIn-profilen din er din digitale CV. Sender du en forespørsel til en potensiell arbeidsgiver eller forespørsel om å delta i et prosjekt etc., kan du enkelt sende din offentlige LinkedIn-profil på e-post. Du har også alltid en oppdatert versjon av din CV lett tilgjengelig. Du kan laste ned profilen din som .pdf om du skulle ha behov for papirversjonen.

#3 Gjør deg søkbar

Mange hodejegere og andre som rekrutterer bruker LinkedIn aktivt for å søke etter kandidater. Sørg for at din kompetanse kommer tydelig frem på profilen din og dermed gjør deg søkbar. Prøv å sett deg inn hodejegerens situasjon – hvilke søkeord tror du han/hun vil bruke for å finne folk til din drømmejobb? Bruk disse ordene i din profil.

#4 Jobbannonser

Mange jobber blir kun utlyst på LinkedIn, fordi arbeidsgivere finner målgruppen sin direkte der. Ikke gå glipp av jobber ved å bare se etter ledige stillinger på finn.no. I tillegg til å søke etter ledige stillinger, vil LinkedIn anbefale jobber til deg basert på din profil.

#5 Company profil

Svært mange bedrifter har nå en «company profile». Er det et sted du kunne tenke deg å jobbe etter endt utdanning kan du følge selskapet, se hva de poster, delta i diskusjoner og se hvem i ditt nettverk som jobber der. Det er en mulighet til å vise kompetansen din eller å komme i kontakt med andre som jobber på arbeidsplassen.

# 6 Nettverksbygging

LinkedIn er rett og slett en suveren arena for å skape nettverk. Tenk langsiktig, folk bytter jobber ofte. Hele 80 % av alle jobber blir aldri utlyst (BH Careers), nettverksbygging på LinkedIn kan sørge for at du ikke går glipp av mulighetene som byr seg.

#7 Faglig påfyll

LinkedIn er så utrolig mye mer enn en CV-database. Du finner mange spennende grupper hvor du kan snakke med likesinnede, og lære mye om ditt fagfelt. I tillegg er gruppene geniale for å vise andre din kompetanse, tør å vær aktiv.  Mange hodejegere følger med på grupper for å finne kandidater.

#8 Google

Har du ikke googlet ditt eget navn ennå? Gjør det NÅ. Det handler rett og slett om å ta kontroll og å være bevisst på hva andre vil finne hvis de googler deg. Svært mange som rekrutterer vil også bruke nettsøk som del av en jobbsøkeprosess. LinkedIn kommer stort sett alltid på de tre øverste plasseringene og forbedrer ditt Google-søk markant.

#9 Personlig merkevarebygging

Summen av alt du gjør på nett vil utgjøre din personlige merkevare. Sørg for at dette er positivt. Det er du som bestemmer hva slags inntrykk andre skal få av deg på nett. LinkedIn brukt på riktig måte bygger din personlige merkevare rent faglig og profesjonelt.

Overbevist? Ses på LinkedIn!

Her kan du lese flere innlegg om LinkedIn:
Hvordan lage en god profil på LinkedIn
Hvordan bygge nettverk på LinkedIn

2 thoughts on “Hvorfor er ikke du på LinkedIn?”

  1. Hei Christoffer. Beklager sent svar, denne kommentaren har gått meg hus forbi. Ikke bra. Uansett, det du her sier er nok frustrerende for veldig mange. Jeg tror vi vil gå i en retning der CV-databasene forsvinner og sosiale medier tar over – slik som LinkedIn begynner å gjøre nå. Tenk om man kunne søkt med ett klikk fordi alt av relevant informasjon ble sendt i det ene klikket? Vi får se hva fremtiden viser.

  2. Hei, jeg tror at mye av grunnen til at studenter ikke er på LinkedIn spesifikt har noe med at vi er allerede påkrevd å være del av flere titalls forskjellige CV databaser allerede! Det er ufattelig frustrerende og latterlig mengden med unødvendig kopiering av informasjon som må til for selv en enkel kassejobb. Og så må man ikke glemme 2000 ord essayen man må skrive til selv de enkle kassajobbene hvor rosenrødt og lykkelig livet hadde vært hvis bare man hadde kunnet jobbet der. Poenget er, enkelt og greit at den .PDF dokument CV’en som e-post inlegg er langt enklere og mer effektiv en den latterlige gimmicken disse CV databankene er. Hvorfor gjøre det mer komplisert?!?! La oss ikke glemme hvor mange tekniske feil og bugs de norske CV databankene har, jeg hvet ikke hvor mange ganger jeg har måttet omskrive hele profiler inkl. CV flere ganger bare fordi vært jævla firma skal ha en unik CV databank. JÆÆÆÆÆÆÆÆÆVEEEEELLLIIG IRRITERENDE gimmick/trend på det norske arbeids markedet. Det er så typisk at businesser hopper på den seneste bølgen, i dette tilfelle Sosiale media, å totalt feiler i å forstå at dette er dummt å implementere. Det er kun en Facebook, ALLE bruker Facebook, derfor fungerer det. Det er 100,000,000 forskjellige CV databanker, og alle firma bruker 1 / 100,000,000 av disse løsningene, derfor fungerer dette ikke.