Jobbsøketabber du bør unngå – del 2

Bilde av en halv vekkerklokke som symboliserer jobbsøketabber: Kom aldri for sent til intervju.

For noen dager siden skrev jeg et innlegg om tabber du ikke bør gjøre når du søker jobb. Her kommer del 2 om jobbsøketabber, med råd om hvordan du enkelt kan unngå disse.

5. Arbeidsgiver eller stillingstittel er ikke oppgitt i CV-en

Når rekrutterere leser gjennom CV-er vil vi vite arbeidsgiver, stillingstittel og årstall. Ofte blir én eller flere av disse glemt. For eksempel holder det ikke for meg å vite at du jobbet på Hotell Utsikten 2010 – 2012. Jeg må få vite hva du gjorde der også. Tilsvarende er det ikke nok å vite at du jobbet som kokk 2008 – 2009. Jeg må få vite hvor du jobbet også.

6. Du ringer kontaktpersonen i annonsen og spør om lønn, fri, hjemmekontor etc. 

Det er en balansegang dette å spørre om lønn før man søker. Vi skjønner jo at det er relevant, men mitt tips er at det er best å unngå dette hvis du ikke allerede har en svært god relasjon med kontaktpersonen. Finn heller ut av lønnsnivå og goder på andre måter, eller ta sjansen og søk uansett.

7. Å komme for sent til intervju

Dette er kanskje den tabben flest har hørt om, likevel skjer det ofte! Unnskyldningene preller av som vann på gåsa for en rekrutterer som har hørt dem hundre ganger før. Jeg anbefaler å sjekke ut adresse, parkering, inngang, oppgang etc. flere dager i forkant. Da unngår du stress på dagen for intervjuet. Trafikk er ingen unnskyldning, det må beregnes inn i tiden. Ta minst to tidligere bussavganger enn nødvendig. Om du kommer alt for tidlig gjør ikke det noe, da kan du gå en liten tur mens du samler tankene og senker stressnivået. Og skulle du likevel komme for sent; ring og si fra.

8. Å stille uforberedt til intervju

Du må være fysisk og mentalt forberedt til intervjuet. Det betyr at du har klær som speiler bedriften og stillingen du søker. Du har lest deg opp om bedriften og gjerne pugget minst to spørsmål du kan stille for å vise din interesse. Du har rene hender og negler. Det siste gjelder selv om du søker jobb der møkkete hender er vanlig. På intervjuet er det viktig at du utstråler motivasjon! Vis at du virkelig vil ha jobben. Da må du være godt forberedt.

Å søke jobb tar tid, så ta deg tid! Da unngår du slike kjedelige jobbsøketabber som kan føre til at du kommer i feil bunke. Her kan du finne mer om søknadsprosessen og hva det er lurt å tenke på.

Lykke til!

Gjesteblogger:

Trygve Flood, prosjektutvikler | Adecco Service & Solutions

Foto: Maria Mathisen

Illustrasjonsbilde: freeimages.com