Krusedullens glemte kunst

«Jeg er en god lytter» er et av de vanligste svarene vi får på intervju når vi spør om sterke sider. Man setter sin ære i å være en god lytter, for det er en egenskap som settes høyt hos de fleste. Men er du egentlig så god?

Hvor mange ganger tenker du ikke på hva du selv skal si eller svare, istedenfor å virkelig lytte til hva motparten sier?“Most people do not listen with the intent to understand; they listen with the intent to reply.” ― Stephen R. Covey

Hvem av oss har ikke besvart en telefon, selv om vi allerede er midt i en samtale med en annen. Tenker vi da over hvilket signal vi sender til den vi allerede snakker med? Tror du den personen oppfatter deg som en god lytter? Eller hva med deg som «surfer» på telefonen eller ipad-en mens noen holder et innlegg, et foredrag eller prøver å få sagt noe fornuftig. Hvor godt lytter du til den som skal formidle noe da?

Eksperter på multitasking

Ja da, vi er eksperter på multitasking, og tror vi klarer flere ting på en gang, men ofte blir jo begge deler halvveis. Har den lett tilgjengelige teknologien gjort oss så avhengig at den har tatt kontrollen over tiden vår, og evnen til å konsentrere oss om det vi egentlig holder på med?

Jeg husker den gangen vi tegnet krusseduller på et ark hvis vi kjedet oss på et foredrag eller sleit med å konsentrere oss, vi hadde ingen andre alternativer. Det var ingen mening i krussedullene, så vi hørte etter allikevel. Få personer tegner kruseduller nå, det er nesten en glemt kunst. Kanskje vi skal legge bort iphone og ipad neste gang vi går i et møte, og heller stille med blanke ark og fargestifter …

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *