Min viktigste arbeidserfaring

Ingen jobb er for liten

Jeg jobbet som AD-assistent i et PR-byrå, og var heldig som hadde en svært dyktig kreativ leder. Han kastet meg stadig ut på dypt vann med nye og morsomme utfordringer, men selvfølgelig fikk jeg også oppgaver som var av den mindre spennende sorten.  Jeg ga nok uttrykk for dette fra tid til annen, for en vakker dag fikk jeg klar beskjed.

«Linda, ingen oppgave er for liten. Og synes du det er kjipt å starte på en skal du tenke som følger:  «Jeg skal jammen overraske oppdragsgiver, og overgå forventningene vedkommende måtte ha for resultatet.» Genialt! Det blir morsommere å gå løs på oppgaven, og resultatet blir som regel deretter. Og sist, men ikke minst, den følelsen du får når oppdragsgiver blir superfornøyd og dessuten positivt overrasket, er helt konge.

Walk the talk. Min gode læremester fulgte selv dette rådet, derfor var det lett for oss på juniornivå å gjøre det samme. Så brett opp ermene og vis hva som bor i deg!

Spør andre om råd, det er ikke flaut å be om hjelp

Siden jeg var så godt i gang her, spurte jeg også min mann om hans viktigste arbeidserfaring. Han har lang fartstid fra skilt- og dekorbransjen, der tekniske utfordringer er en gjenganger. Etter kort betenkningstid kommer han fram til at det må være å ha lav terskel for å spørre andre om råd. Han jobber selvstendig og har ingen kolleger i umiddelbar nærhet. Men han har en rekke gode samarbeidspartnere, og de kan ofte bidra med vinklinger som gjør at kompliserte oppdrag kan løses på en helt uventet måte. Da er det også veldig hyggelig når andre i nettverket spør ham om tips og råd. Flere lyse hoder tenker som regel bedre enn ett –  og så er det jo mye morsommere å diskutere seg fram til den beste løsningen!

Så vær ydmyk, ingen vinner alene. Selv ikke en toppidrettsutøver, tenk bare på det støtteapparatet …

1 thought on “Min viktigste arbeidserfaring”