Om å få komme til orde i diskusjoner

Avbryter du andre for å komme til orde? Eller opplever du andre som med hell burde endre taktikk? Mandag denne uken sparket NRK i gang høstens første partilederdebatt. Programleder Fredrik Solvang, en svært dreven ordstyrer, fikk som ventet mye å bryne seg på.

Høy temperatur

Partilederne holdt en forholdsvis høflig stil fra start, de ventet på tur og fikk frem sine poeng. De var innom temaer som profitt i velferden, valgfrihet for familier og eiendomsskatt. Så dreide debatten over på bompenger og klima, og da ble det vanskelig å følge med. Programleder Solvang måtte bruke store fakter for roe partene da han forsøkte å komme til orde. Det ble rett og slett for kranglete med to-tre personer som snakket i munnen på hverandre med høyt stemmeleie. Og resultatet? Ingen av dem fikk frem budskapet sitt.

Å få komme til orde

Hvordan er det med deg? Opplever du at det kan være vanskelig å få innpass i diskusjoner? Venter du tålmodig på tur, eller har du tvert i mot en tendens til å avbryte andre? Man legger kanskje ikke merke til det selv, for egne uvaner er ikke alltid så lett å få øye på.

Kanskje har du kolleger eller medstudenter som ofte blir overtent og tar mye plass i møter. Ekte engasjement er fantastisk flott og positivt, det smitter over på andre og kan absolutt løfte diskusjoner. En hake ved det er at andre ikke slipper til – og kanskje gir de opp. Vi er alle forskjellige, og derfor er det så viktig å frem ulike syn på ting. Introverte personer kan for eksempel kjenne ubehag og trekke seg tilbake hvis ordskiftet blir heftig og høylytt. De foretrekker å gå i dybden, og tenker seg nøye om før de (under tvil) deler sine synspunkter med andre – og da helst på forespørsel.

Sjekk ut i din neste diskusjon

Test deg selv! Neste gang du deltar i en diskusjon, prøv å legge merke til hvordan du opptrer i samspill med de andre. Hvem er det som fører ordet mest, og hvem får bidra minst? Fungerer det slik at alle som ønsker det får slippe til? Kanskje blir du overrasket. Ser du at dere kan oppnå bedre resultater ved å bli mer bevisst på hvordan diskusjonen går for seg, så ta mot til deg og legg frem ditt syn på en konstruktiv måte. Forklar hvordan du opplever det uten å henge ut noen. Antakelig er det flere i gruppen som vil få en aha-opplevelse.

Lykke til!

Illustrasjonsbilde: freeimages.com