Om å vikariere for en konsernsjef – som student

August Németh Winther var konsernsjef 2019.
August Németh Winther, konsernsjef 2019

Ja, du leste riktig. Hver sommer får en student prøve seg som konsernsjef i én måned hos Adecco. Nå er det tid for å søke årets råeste og morsomste sommerjobb!

I år er det juni som gjelder, og nå starter vi søket etter studenter som vil lære mest mulig om toppledelse i praksis på kort tid. Om du studerer på hel- eller deltid spiller ingen rolle. Studieretning er heller ikke avgjørende, for vi vet av erfaring at det finnes mange ledertalenter der ute, uansett studium! Dette er en helt spesiell sommerjobb der du får innsikt og kunnskap andre bare kan drømme om. Du får jobbe med ulike deler av organisasjonen, besøke avdelinger rundt om i landet, delta i kundebesøk og lede møter. Du får oppgaver underveis, vurdere situasjoner og ta avgjørelser som trolig vil påvirke selskapets videre drift. Den virkelige konsernsjefen fungerer som mentor, så selv om læringskurven blir bratt vil du lande trygt. Hør hva August Németh Winther, konsernsjefen 2019, har å si!

Den som intet våger, intet vinner

Hovedbudskapet til tidligere deltakere er enkelt og samstemt: Bare søk! Eller som Nina Heir, konsernsjef 2016, sier det så fint: «Hopp i det og se hvor det bærer – enten så går det bra, eller så går det over». Ingen forventer å få en fiks ferdig toppleder som tar alt på strak arm. Poenget er å få prøve seg på reelle oppgaver, og teste ut om man har det som skal til for å lede på dette nivået. Og sist, men ikke minst – er dette en type jobb du vil trives med?

Her får du de beste tipsene fra tidligere kandidater som har nådd opp til topp ti i rekrutteringsprosessen. 

Konsernsjefen 2020

Det er enkelt å søke: Gå inn på Konsernsjefen og registrer deg. Om du laster opp CV-en din på norsk eller engelsk er opp til deg (du kommer til vår globale nettside, men norske søkere rutes til Norge). I år har vi én innlogging for tidligere deltakere og én for nye. Så har du prøvd deg før, søk igjen! Fjorårets konsernsjef August traff på fjerde forsøk, og han angrer ikke et sekund. Erfaring fra rekrutteringsprosessen er noe å ta med seg videre, uansett hvor langt man kommer. Tips gjerne andre du synes burde søke!

Søknadsfrist er 27. februar. Lykke til!