Oppsigelse: Redd for å bli sagt opp?

Posted on

Dersom du tror du er alene om å bekymre deg for å miste jobben, kan jeg trøste deg med at du er i godt selskap, det er nokså vanlig – også blant ledere. Hva tenker sjefen?

Det er mange myter om hva som gjelder når en arbeidsgiver må gjennomføre oppsigelser og om hva en leder tenker i en slik situasjon.

Det er nokså normalt å tenke at dersom man har vært i jobben i lang tid sitter man tryggere enn andre kolleger. Det stemmer nokså godt hvis alle gjør den samme jobben og yter det samme. Men i dagens kunnskapssamfunn er dette et sjeldent fenomen. I dag gjør de fleste av oss en mengde ulike oppgaver. Vi må stadig sette oss inn i nye områder, lære nye verktøy for å mestre jobben eller for å ta på oss uvante oppgaver. Det siste er blitt mer regelen enn unntaket; vi må stadig gjøre mer når bedrifter nedbemanner, og helst utføre oppgaver på kortere tid.

Realkompetanse, variert erfaring og fleksibel innstilling

Hva om din arbeidsgiver må si opp noen – er du i faresonen? Mange tror da at ansiennitet er det eneste som teller. Vår erfaring er at arbeidsgivere er enormt opptatt av hvem som kan forlate bedriften og hvem de trenger for å nå sine mål. Jeg kjenner ingen leder som sier at de ikke selv vil ta avgjørelsen om hvem som må gå og hvem som blir i en omstilling. Dette dreier seg om din realkompetanse.

Jeg ser ofte at ledere gjør alt hva de kan for å beholde medarbeidere som er vant til å ta på seg ulike oppgaver, som er vant til å gjøre den jobben de blir bedt om, og som ikke alltid gjør hva de selv måtte ha definert som viktig. En leder vil også alltid foretrekke medarbeidere som holder seg faglig oppdatert på egen hånd, og medarbeidere som møter nye metoder og verktøy velkommen. Det er med andre ord arbeidstakere som liker variasjon og som har bred og sammensatt erfaring som oftest kommer godt ut i slike situasjoner.

Hva kan du selv gjøre for å unngå oppsigelse?

Vi må alle – som arbeidstakere – regne med å forsvare vår egen eksistens, før eller siden. Den beste måten å gjøre det på er være tydelig på hva du kan, liker og vil.  Du må forberede deg på å bli mer bevisst på hva som er dine unike bidrag i din jobbsituasjon, og du må samtidig tenke nøye over hva din arbeidsgiver egentlig trenger.

Ha en fortsatt fin og fryktløs dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *