På tide å skifte jobb?


En tidligere kollega fortalte meg at hun hadde lest en artikkel, «Kjeder du deg på jobb mer enn én dag i uken er det på tide å skifte jobb». Hun dro på smilebåndet og sa: «Oops! Kanskje på tide å skifte jobb, da?»

De fleste har oppgaver innimellom som er vanskelig å like, kjedelige rutiner som noen bare må få gjort. Blir disse jevnt fordelt på teamet er det greit, men slik er det ikke alltid. Hvordan er det med deg, sitter du med svarteper?Er du lei av jobben, føler du deg låst i en endeløs sirkel som ikke leder noe sted?

Dette bør være på plass for å trives

Arbeidsmiljø er viktig for folk, og kanskje spesielt for den nye generasjonen. Men hva ligger egentlig i et godt arbeidsmiljø? Her finnes det like mange svar som mennesker, men noen nøkkelfaktorer bør være på plass. Det sosiale må fungere, og folk som trives på jobb leverer som regel gode resultater. Det faglige er også viktig. Har dere gode diskusjoner? Liker du dem du jobber med eller bare tåler du dem? Føler du deg sett og hørt? Blir du satt pris på? Eller blir du hengt ut når du gjør feil? Gleder du deg til å gå på jobb, eller er det et ork å stå opp om morgenen?

Gir jobben deg noe?

Cash is King, men jobben betyr så mye mer enn penger mot arbeid. Det er viktig å kunne utfolde seg på jobb, få prøve ut nye ideer. Selvsagt er det problematisk dersom regnskapsførere fører et kreativt regnskap. Men uansett stillingstittel kan du finne en ny løsning på et prosjekt, ha en annen vinkling på et problem eller være innovativ. Selv om du har rom for å være kreativ på papiret, er det ikke gitt at du får benyttet deg av det. Kanskje har du rutiner som spiser av tiden din. Er du stolt av det du gjør?

Bygger jobben CV?

Jobber du med noe helt annet enn du er utdannet til? Fortvil ikke. All jobberfaring er nyttig erfaring på et eller annet vis. Ikke sikkert du ser slik på det nå, men det å være villig til å lære er gull verdt. Er du allsidig, og ikke redd for å prøve nye ting har du mye å bidra med fremover. Sjekk ut mulighetene der du er først, det er alltid positivt når noen tar initiativ.

Tiden er inne for å skifte jobb

Når du ikke frem der du er må du videre. Bruk nettverket ditt, puss opp profilen din på linkedin og gjør deg attraktiv for nye arbeidsgivere. Abonner på stillingsportaler med stikkord for kompetansen din og hva du ser etter. Din neste jobb er kanskje der du minst venter det.

Maria Mathisen, digital markedsfører | Adecco Group Norway

Illustrasjonsbilde: unsplash.com | Jonathan Sharp