Paradise Hotel – ødelegger det karrieren?

Posted on

Nå starter snart neste sesong av Paradise Hotel, og igjen vil reality-serien skape hoderisting og heftige debatter. Hodejegere som meg vil få spørsmål om hva deltakelse her kan bety for deltakernes fremtidige arbeidskarriere.

Dette vil det ganske sikkert være veldig mange meninger om. Men her gjelder det å holde hodet kaldt, og skille mellom hva man selv mener er moralsk riktig eller galt på den ene siden, og hvor mye et mulig feiltrinn i ungdommen skal ha å si for fremtidig arbeidskarriere på den andre.

Alle kuer har en gang vært kalv

I hvert fall de jeg vet om. Forskjellen på i går og i dag er at vi som var unge for 20-30 år siden, vi gjorde våre greier, men det ble ikke spredd særlig lenger enn til vår nærmeste vennekrets. For ungdom i dag, kan en facebook-krets fort komme opp i 4-500 personer og kanskje flere. Alt er mer åpent i dag enn det var i juratiden. Åpenhet blir også høyt verdsatt, men kanskje ikke all slags åpenhet?

Ikke vet jeg hva som får ungdom i hopetall til å søke om deltakelse i denne serien. Det interessante for oss som rekrutterere er ikke om du deltok eller ikke, men heller hvorfor du valgte å delta, og om du ville gjort det om igjen hvis du fikk sjansen en gang til? Og ikke minst, hva lærte du? Svarene her vil nok være avgjørende for hvordan du blir vurdert opp mot jobben du søker, og om selskapet som ansetter vil ha deg med som en del av laget.

Når en tidligere deltaker fra Paradise Hotel søker jobb, så kommer det jo an på hvem som sitter på andre siden av bordet i en ansettelsesprosess. Er du uheldig, så kan denne deltakelsen være akkurat det som står mellom deg og den nye jobben. Utover dette så er min personlige holdning at vi må ta Paradise Hotel for hva det er, mye oppmerksomhet, gratis ferie, fri alkohol m.v. Det kunne ha vært interessant å finne ut av hva tidligere deltakere har som levebrød i dag? Kanskje vi finner noen fellesnevnere?

Nåvel, vi som vokste opp i juratiden har vel også alle gjort våre «greier» som vi ikke er stolt av, men det har da blitt folk av de fleste, tross alt? Oppsummert kan en slik deltakelse være negativ om du treffer på en puritansk rekrutterer, og spesielt kort tid etter deltakelsen. Det finnes verre ting en Paradise Hotel. Kriminalitet for eksempel.

3 thoughts on “Paradise Hotel – ødelegger det karrieren?”

 1. Jeg er enig med Morten Besshø. Tekstforfatteren er på bærtur ved å forherlige dette faenskapet, og når hun i tillegg trekker fra kriminalitet som «verre» enn PD så bekrefter det en dårlig holdning.
  Men hva kan man egentlig forvente fra ansatte i Adecco?

  Terje Helgerud

  1. Takk for tilbakemeldinger begge to.
   I Adecco er vi opptatt av å behandle alle kandidater, uavhengig av bakgrunn, med respekt og skikkelighet. Derfor vil vi ikke forhåndsdømme noen, men ta en skikkelig prat og derigjennom avgjøre om de er skikket eller ikke til den aktuelle stillingen de måtte søke. Jeg tror dette må være utgangspunktet for oss som jobber med rekruttering.

 2. Jeg har truffet noen av disse nekene i jobbsøkersammenheng, og der var det ikke mange hjemme for å si det sånn …
  Deltagelse i slike programmer sier en del om identitet, personlighet og valg og de kan sikkert gå inn i roller som forherliger dette fjaset – det være seg event eller telefonsalg eller markedsføring av glitter og lipgloss.

  Jeg kjenner for øvrig mennesker med en krimell løpebane som har tatt seg sammen og går milevis foran realitydeltagere i jobbsøkerprosesser.

  Mvh
  Morten Besshø // Karriereverkstedet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *