Russens heftige eventyr på sosiale medier

Jeg bråvåkner av en merkelig følelse. Det er som om kroppen ligger inni en høyttaler. Sengen vibrerer. I all verden … Jeg myser bort på klokka – 03.24.

Ah, skjønner … en russebuss har akkurat passert bak en frodig jordvoll cirka 60 meter unna – med lyd som virker som 120 desibel, ikke ulikt et jetfly som tar av. Jeg bor i et område med lang tradisjon for svære russebusser og drøy musikk, men dette var heftig.

Russen i mange sosiale kanaler

Nok om ekstrem bass og fillete søvn. Våren er min favoritt, og dette er noe som hører med – de røde og blå er et muntert innslag. Russetiden er kort og intens, en helt spesiell opplevelse for livet – i positiv forstand for de fleste, heldigvis. Dessverre er det slik at noen får den ødelagt av medruss som ikke oppfører seg med respekt. Dårlig dømmekraft fører til at bilder og videoer av uheldige situasjoner deles og spres i rekordfart på sosiale medier. Det er noe med den uniformeringen i kombinasjon med rusmidler som kan bli dynamitt.

Kjære russ 2019:

Når du lander etter feiringen – google deg selv og slett alt som kan gi et dårlig inntrykk av deg. Har andre delt noe du vil fjerne, så oppfordre dem til å hjelpe deg. Fører ikke det frem, søk råd hos slettmeg.no. Fremtidige arbeidsgivere vil google deg, og da er det en stor fordel å fremstå som en ryddig person.

Til deg som har en russ i familien eller en venn som er det – sjekk hva du har delt på sosiale medier. Det kan ha virket harmløst og morsomt der og da – men det kan skade mer enn du aner. Både personlig og etter hvert karrieremessig. Ta rett og slett en vårrengjøring i dine sosiale kanaler.

Hurra for russen, våren og 17. mai!