Sol, sommer, fellesferie …

Men du sitter på jobb. Hvordan kan du få den gode sommerferiefølelsen, helt uten å forlate kontoret?

Solen skinner ute, eller kanskje ikke, men uansett – kontoret er relativt tomt rundt deg, og på Facebook kan du følge hver detalj av hva kollegene gjør. Fordi Alle. Er. På. Ferie.

Men fortvil ikke. Her er noen tips for å få sommerfølelsen på jobb:

Badetøy på kontoret

Du har brukt penger på en ny bikini eller badebukse. Det at du tilfeldigvis er på jobb burde ikke stoppe deg fra å bruke dem. Gjør deg «strandklar» og still opp på jobb. Bare husk å ta på dine vanlige jobbklær utenpå. For andre ser du kanskje helt lik ut, men du vet bedre. Og det som ikke synes betyr ofte like mye som det som gjør det, tenk Clark Kent med supermanndrakten alltid under dressen.

For ekstra effekt: Flip flops på beina – når du sitter på plassen din. Alle andre steder forutsetter liberal kleskode – og pene føtter.

Innendørs piknik

Rull ut teppet på et møterom og disk opp med sommerfavoritter i lunsjen, som nytes barbeint og avslappet. Menyforslag: Kokosyoghurt med ananasbiter. Hvem trenger Piña colada på stranden i Spania?

For ekstra effekt: Ta med sand! Bekymre deg for hvordan du skal rydde opp senere.

Bølgeskvulp og palmesus

Gå til YouTube og søk etter videoer med tropiske strandlyder, finn en passende video (for eksempel ”Two hours of Tropical Beach”), ta på hodetelefoner og len deg tilbake. Advarsel: Bør ikke gjentas for ofte – ei eller over for lange perioder, det kan være skadelig for karriereutvikling ved å gi skinn av at du sover på jobb. Eller du kan faktisk sovne. Uansett, ikke bra.

For ekstra effekt: Gjenta det ofte, allikevel. Blås i risikoen, din tøffing!

Så er det mye glede å hente i skadefryd. Her er tre ting du kan glede deg over at du slipper ved å ikke ha ferie:

Værvarsel? Schmærvarsel

Ingen er så opptatt av hvordan været blir i morgen som de som har ferie. Hva sier YR? Storm? Tar værmeldingen på TV feil? Det er ikke uten grunn at sånn cirka halvparten av alle avisforsider handler om hvor det blir sol, når det blir sol og om det er sol akkurat nå. Det er mye research som skal gjøres før du vet om du har en fin ferie. Det slipper du. Tenk på all tiden du vil spare!

For ekstra effekt: Kutt ut nettaviser også. De skriver stort sett bare om ferieværet allikevel.

Ingen sol = ingen solskade

Kos deg med tanken på at ved å gå glipp av alle de positive effektene ved sola (varme,  D-vitamin, generell følelse av glede) slipper du også de negative. Ved å steke i sola utsetter venner og kolleger seg for risiko for varige hudskader. Men ikke du, kontorrotta!

For ekstra effekt: Bruk SPF 30 fra topp til tå inne på kontoret. Man vet aldri hva kontorlys kan gjøre av skade.

Brennmaneter

Mye rart kan dukke uventet opp på kontoret, selv i fellesferien. Men brennmaneter slipper du. Dagbladet har valgt ut flått som sin sommerfiende nr 1, men alle vet at det er brennmaneter som er eklest. Og de bor bare i sjøen. Og der er ikke du.

For ekstra effekt: Les på Wikipedia om hvordan maneter dreper 20-40 mennesker hvert år – bare i Filippinene!

Helt til slutt, hvis du ikke har ferie, er oddsene gode for at du skal ha det. Og da blir det din tur til å forlate misunnelige kolleger (har du hatt ferie allerede, er det ikke noe synd på deg.)

Skal du av en eller annen grunn ikke ha ferie i det hele tatt … vel, det er alltid et neste år?