Tabber du må unngå når du søker jobb

Portrett av skribent Trygve Flood, som gir tips om hvilke tabber man bør unngå når man søker jobb.
Trygve Flood, prosjektutvikler | Adecco Service & Solutions

Jeg runder snart 13 år i rekrutteringsbransjen. I alle disse årene har jeg møtt kandidater som ikke er så langt unna arbeidsledighet. Hvilke tabber bør man unngå for å komme til intervju?

Ønsker jobb, men snubler i prosessen

Kandidater som mangler formell kompetanse søker seg ofte til bransjer med store sesongsvingninger, som HoReCa og transport og logistikk. Selv om dette er bransjer som ofte tar imot ufaglært arbeidskraft, så gjelder de samme reglene i jobbsøkeprosessen som i andre bransjer.

Dette med manglende formell kompetanse skal jeg ta opp ved en senere anledning, men nå tenker jeg å dele litt om hva jeg har møtt på min vei i alle disse årene. Hva som går igjen av feil som blir gjort og tabber som blir utført. Dette er enkle ting, og man skulle tro det var en selvfølge. Men én ting har jeg lært: Det som er en selvfølge for meg, er ikke nødvendigvis det for andre.

Her skal du få noen eksempler på tabber du bør unngå, og hva du kan gjøre for å øke sjansen for å bli innkalt til intervju.

1. Du sender kun CV, ikke søknad

Vi vil vite hvorfor du ønsker denne jobben. Hva er din motivasjon? Hva vet du om arbeidsgiveren, og hvorfor skal vi velge deg? Vi ønsker å vite hvem du er som person! Vi ønsker å vite om praktiske ting som eventuell adresseendring – hvis du søker en jobb som ikke er i nærheten av den adressen du har oppgitt på CV-en. Dette er ting som vanligvis ikke fremkommer i en CV, og som er viktig for oss når vi skal vurdere deg inn på intervju eller ikke.

2. Vedlegg i feil format, eller ingen vedlegg i det hele tatt

Jeg mottar ofte søknader per e-post hvor søkeren enten har glemt å legge ved vedleggene (søknad og CV), eller legger dem ved i et format som er umulig eller problematisk å åpne. Resultat? Sannsynligvis kommer ikke kandidaten videre i prosessen hvis det er mange søkere til stillingen. Mitt tips er å kun holde seg til word eller pdf, så slipper vi å purre på riktige vedlegg.

3. Du bruker samme søknad i flere prosesser

Dette er en klassiker, jeg ser denne feilen bli gjort igjen og igjen. Resultatet er en lite spisset søknad, som veldig ofte inneholder feil referanser eller opplysninger som passet bedre til forrige søknad. Dette er utrolig lett å gjennomskue og forteller mye om motivasjon. Ta deg tid til å skrive en ny søknad, men bruk gjerne samme oppsett og mal som sist.

4. Du ringer kontaktpersonen i annonsen uforberedt

Mange har lært på jobbsøkekurs at det er lurt å ringe kontaktpersonen i annonsen for å vise motivasjon. Dette merker vi, men det virker mot sin hensikt om den som ringer ikke har forberedt seg, eller egentlig ikke har noe å si. Det skjer alt for ofte at jeg blir oppringt av kandidater som har sett annonsen, og det eneste de spør om er om de kan søke jobben. «Ja», sier jeg da. Jeg vil heller at de skal ringe om relevante spørsmål som er avgjørende for om de kan søke eller ikke, eller for å sjekke ut konkrete ting de lurer på.

Følger du disse enkle rådene øker du sjansen til å få din neste jobb. Lykke til!

Gjesteblogger:

Trygve Flood, prosjektutvikler | Adecco Service & Solutions

Foto: Maria Mathisen