Tid for jobbskifte eller bare høstdeppa?

Dagdrømmer du om ny jobb? Da er du ikke alene. Vi ser det hvert år. I løpet av august og september skjer det noe, plutselig skal «alle» søke jobb.

Det er nok flere grunner til det. De fleste av oss har tilbrakt ganske mange år på skolebenken, og da markerte denne tiden på året noe nytt, en ny start. Det er nesten så det klør i fingrene etter nytt pennal.Så har de fleste hatt ferie i løpet av sommeren, noe som ikke skal undervurderes.  Trives jeg med det jeg gjør, eller gjør jeg ikke det? Gleder jeg meg til å komme tilbake på jobb, eller gruer jeg meg? Det er i roligere tider du ofte får tid til å reflektere litt utover hverdagens stress og mas.

Ferieblues

Samtidig skal man ikke glemme at symptomene for å være klar for jobbytte kan være sammenfallende med en mindre alvorlig «diagnose», nemlig ferieblues.

Det er jo ikke til å legge skjul på at det er deilig å ha ferie. Sove lenge, spise godt og nyte lange, late dager. Og uansett hvor mye du trives i jobben din, kan det være tøft å komme tilbake. Og kanskje dagdrømmer du da litt, og tenker at i en annen jobb så hadde det ikke vært så kjipt.

Tid for å bytte jobb?

Så hvordan vite om du bare er litt høstdeppa, eller om det faktisk er på tide å bytte jobb? Det er vanskelig å gi en fasit, og du er egentlig den eneste som kan si det sikkert. Guri Larsen har skrevet godt om hvordan du vet om det er på tide å bytte jobb, som kan gi deg litt hjelp til å finne det ut.

Ellers får du ta en nøktern tilnærming. Se på stillingene som utlyses og vurder. Hva mangler du i jobbsituasjonen din nå? Kan du få det der du er? Er det realistisk at du vil få det et annet sted?

Å kjede seg litt i perioder er normalt og ikke i seg selv et faresignal. Men å være kronisk understimulert og underutfordret er en annen sak. Forskjellen på de to kan bare du vite.

I tvil?

Og husk: Er du i tvil, så skader det ikke å la tvilen komme arbeidsplassen din til gode. Selv om det er en topp på jobbsøknader nå, så vil det komme mange jobber utover høsten også.